گیربکس اتوماتیک چیست

گیربکس اتوماتیک چیست

گیربکس اتوماتیک همانطور که از نامش پیداست، به صورت کاملاً اتومات عمل کرده و راننده نیازی به تعویض دنده به صورت دستی نخواهد داشت. گیربکس ایران که تیم تخصصی تعمیرات انواع گیربکس اتوماتیک است در این مقاله قصد ارائه توضیحاتی در خصوص گیربکس اتوماتیک دارد. طبیعتاً اگر دارای خودرو با گیربکس اتوماتیک هستید، مطالب این صفحه می تواند ذهن تان را برای درک بهتر چگونگی عملکرد گیربکس اتوماتیک بازتر کند. همچنین بسیاری از افراد که به تازگی قصد خرید خودروهای گیربکس اتوماتیک دارند، می توانند از مقاله زیر استفاده کنند تا شرایط نگهداری و استفاده از انواع گیربکس اتوماتیک را بهتر یاد بگیرند.

گیربکس اتوماتیک چیست

چگونگی عملکرد گیربکس اتوماتیک

 

خودروهایی که گیربکس اتوماتیک ندارند، حرکت خودرو در گرو نسبت انتقال دور است و انتخاب این نسبت کاملاً در اختیار راننده می باشد. به طور مثال اگر راننده ای بخواهد با سرعت 60 کیلومتر در ساعت رانندگی کند، باید انتقال دور خودرو را با دنده سه تنظیم کند. اما در خودروهای با گیربکس اتوماتیک اوضاع فرق دارد و دنده های گیربکس اتوماتیک در گشتاور موتور موثر خواهد بود که در نتیجه سرعت خودرو را کنترل خواهد کرد. اگر نگاهی به گیربکس اتوماتیک باندازید متوجه خواهید شد که از اجزای مختلفی تشکیل شده است که عبارت اند از

 

  • مجموعه ای از دنده های سیاره ای
  • باندها که کار قفل کردن دنده های سیاره ای را انجام می دهند
  • 3 صفحه کلاچ که کار قفل کردن بخش های مختلف مجموعه دنده ها را انجام می دهند
  • سیستم هیدرولیک که مدیریت کلاچ و باندها را انجام می دهد
  • پمپ دنده ای که سبب جابجایی روغن در گیربکس خواهد شد

 

وضعیت های مختلف دنده در گیربکس اتوماتیک

 

اگر آشنایی کافی با وضعیت های مختلف دنده در گیربکس های اتوماتیک ندارید، بخش زیر را مطالعه کنید

 

حالت پارک (P)

همانطور که از نام این وضعیت پیداست، خودرو در این حالت کاملاً ایستا خواهد بود. به بیان دیگر، هیچ دوری در وضعیت پارک از شفت خروجی جعبه دنده خارج نخواهد شد.

حالت R

این حالت از جعبه دنده گیربکس اتوماتیک دور خروحی را معکوس می کند و در نتیجه خودرو به عقب خواهد رفت.

حالت خلاص (N)

در این حالت از گیربکس اتوماتیک همه قطعات گیربکس وضعیت آزاد خواهند شد و با توجه به اینکه هیچ گونه نیرویی به آن وارد نمی شود گیربکس کاملاً رها (ایستا) خواهد بود.

حالت L (دستی)

اگر می خواهید گیربکس اتوماتیک را مانند گیربکس های دستی کنید و به این صورت به تعویض دنده بپردازید، می توانید از حالت L استفاده نمایید. دقت کنید که اکثراً از این حالت در مواقع عبور از سربالایی یا سراشیبی ها استفاده می شود.

حالت S

اگر از خودروهایی مانند پژو 206 استفاده می کنید، می توانید با انتخاب این حالت سرعت خروجی گیربکس را در آن واحد افزایش دهید.

حالت D

با انتخاب این وضعیت راننده بدون بکارگیری از کلاچ مکانیکی توانایی تغییر دنده را خواهد داشت. در واقع گیربکس اتوماتیک در حالت D روی یک یا چند دنده قابلیت جابجایی به صورت اتوماتیک را دارد.

حالت *

استفاده از این حالت در گیربکس اتوماتیک برای جاده های شنی، یخی و یا لغزنده است که صاحب خودرو به دلخواه می تواند از آن استفاده کند.

در نظر داشته باشید که اگر برای گیربکس اتوماتیک خودروتان مشکلی پیش آمده است می توانید مراتب را با تعمیرگاه گیربکس ایران که در شهرهای تهران و کرج نمایندگی دارد، در میان بگذارید تا در کوتاه ترین زمان به مشکلات خودروتان رسیدگی شود.

 

نظرات شما پس از بررسی و تایید مدیر نمایش داده می شود.

  آدرس شعبه دوم : اتوبان ارتش شهرک محلاتی جنب پمپ بنزین مجتمع تعمیرگاهی یاس پلاک 1 .   آدرس شعبه سوم : طرشت بلوار چوب تراش کارواش سبحان . ☎ 09126012991
برای تعمیر گیربکس اتوماتیک تماس بگیرید: 09121068208 target="_blank" rel="nofollow"> گیربکس اتوماتیک